Ga naar inhoud


Foto

The Chronicles of Narnia: Prince Caspian (2008)


1 reply to this topic

#1 jaloxaji

jaloxaji

    Bijrolspeler

  • Members
  • 288 Posts:

Gepost 10 juli 2008 - 12:15

Net als de Harry Potter-franchise groeit de Narnia-saga mee met haar fans. Na het brave, niet van religieuze thematiek gespeende eerste deel is deel twee alvast een pak grimmiger en duisterder. Maar net als de de reeks rond de bebrilde tovenaarsjongen is deze tweede episode het slachtoffer van een nodeloos gecompliceerd plot, warrige verhaallijnen die nauwelijks uitgelegd worden en zelfs te pas en te onpas opduiken en verdwijnen. Waar The Lion, The Witch and The Wardrobe een ietwat vlakke, maar duidelijk gestructureerde kinderfilm was, is Prince Caspian een prent die duidelijk niet weet van welk hout pijlen te maken.

1300 jaren zijn verstreken sinds het vorige deel in de saga. Prince Caspian, de rechtmatige erfgenaam van de troon van Narnia wordt door zijn snode oom geschalkt omdat die liever zijn eigen zoon de troon ziet bestijgen. Samen met een handvol kleurrijke creaturen trachten de Pevensiekinderen Narnia te bevrijden vanonder het juk van zijn kwaadaardige heerser en het land in al zijn glorie te herstellen.

Regisseur Andrew Adamson, die sterk debuteerde met de instant classic-animatiefilm Shrek , doet nauwelijks de moeite om te verhullen dat het tweede deel in de Narnia-trilogie meer van hetzelfde is. De indrukwekkende landschappen zijn opnieuw besteld uit de Lord of The Rings-catalogus, de vreemde creaturen zien er nog steeds uit alsof ze rechtstreeks vanuit de computer gegleden komen en de personages hebben nog steeds de diepgang van een plakje kaas. Opnieuw staan thema's als heldenmoed en eerzucht centraal, maar nergens voel je als kijker een jongensachtige charme doorschemeren, iets wat voor een goede avonturenfilm onontbeerlijk is. Ergens doet Adamson een verdienstelijke poging om een politieke allegorie op te voeren, maar helaas moeten die weerhaakjes algauw plaats maken voor onge´nspireerde massa-choreografiŰn en zoutloze romances die nergens werden ingeleid maar alsnog romantische zielen moeten plezieren.

Bovendien zorgen de weinig ge´nspireerde vertolkingen ervoor dat je als kijker nergens meegesleurd wordt. Ben Barnes, die gestalte geeft aan prins Caspian, staat te solliciteren voor een rolletje in een lokale soap, terwijl zelfs sterke karakteracteurs zoals Peter Dinklage (de dwerg uit het fantastische The Station Agent) weinig kunnen aanvangen met hun kleurloze personages. Tilda Swinton, die indruk maakte in het eerste deel van de geplande septologie, ziet haar rol ditmaal gereduceerd tot een vluchtige cameo. Een helaas, want zij voorzag The Lion, The Witch and The Wardrobe nog van de nodige charme.

Prince Caspian is hetzelfde bedje ziek als zijn voorganger : actiescŔnes waarbij de rillingen uitblijven, een stoet vreemde CGI-creaturen die weinig indruk maken en een moraal die er opnieuw met de kracht van een stormram wordt ingebeukt. Wij zijn benieuwd wat regisseur Michael Apted (bekend van de geniale '7 UP'-reeks) kan aanvangen met het voor 2010 geplande derde deel The Voyage of the Dawn Trader.

http://www.imdb.com/title/tt0499448/

Bron: http://kutsite.com
K.U.T Site is een onafhankelijk online filmmagazine dat sinds 1999 probeert om op een kritische, vlotte en enigzins leesbare manier aan filmkritiek en -berichtgeving te doen.#2 Havvie

Havvie

    Cameraman

  • Members
  • 55 Posts:

Gepost 19 juli 2008 - 19:28

Gezien in de bios, op zich wel aardig, maar laten we hopen dat dit geen uitmelksaga van jewelste wordt, ben echter bang van wel...Spijtig.
One user to rule them all
0 Gebruiker(s) lezen dit topic

0 gebruikers, 0 gasten, 0 anonieme gebruikers