Ga naar inhoud


Foto

the mentalist


2 replies to this topic

#1 metin40

metin40

  Snoersleper

 • Members
 • 4 Posts:

Gepost 10 april 2009 - 11:17

The Mentalist is een CBS politie drama televisie serie welke voor het eerst uitgezonden is op 23 September 2008 in Amerika op CBS. Vanaf 1 Januari zal SBS 6 de serie gaan uitzenden in Nederland.

Golden Globe Award genomineerde Simon Baker schittert als Patrick Jane, een onafhankelijke consultant bij het California Bureau of Investigation (CBI), met een indrukwekkende staat van dienst op het gebied van het oplossen van ernstige delicten door het gebruik van zijn ijzersterke observatievermogen. Hij maakt ook veelvuldig gebruik van zijn vaardigheden als mentalist om getuigen of daders feiten van de zaak aan hem te laten bekennen die alleen bij hun bekend zijn. Binnen het bureau is Jane berucht vanwege zijn gebrek aan protocol en zijn semibekende voorgeschiedenis als medium waarvan hij inmiddels heeft toegegeven dat zijn paranormale vaardigheden niet bestaand waren. Jane’s rol in het oplossen van een reeks moeilijke bekende zaken wordt erg gewaardeerd door zijn collega’s. Teresa Libson, een hoofdagent die niet van onzin houd, maakt geen geheim van haar afkeer over Jane’s rol in haar team en wisselt tussen het, met tegenzin toegeven dat hij handig is en het afbranden van Jane vanwege zijn theater, narcisme en gevaarlijke gebrek aan grenzen. Lisbon’s team bestaat uit de agenten Kendall Cho, Wayne Rigsby en het nieuwste lid, Grace Van Pelt, die Jane allemaal zien als een losgeslagen stier maar bewonderen hem om zijn charme en vermogen om zaken op te lossen.

Hoewel de show een sterke achterban had werd hij door velen bekritiseerd als een kopie van de andere serie op dit gebied die momenteel op televisie is, Psych.

De eerste aflevering trok 15.6 miljoen kijkers tijdens de eerste uitzending en 7.8 miljoen in de herhaling twee dagen later.

Het introduceert een stuk van Jane’s geschiedenis en laat zien dat zijn vrouw en dochter vijf jaar geleden voor de serie begint vermoord zijn door een seriemoordenaar genaamd “Red John”. Het is waarschijnlijk om deze reden dat het woord “Red” in de titel van elke aflevering wordt gebruikt (met uitzondering van de “Pilot”)


#2 Nthybor

Nthybor

  Snoersleper

 • Members
 • 2 Posts:

Gepost 19 april 2010 - 19:35

Dit vind ik ook een leuke serie.

#3 mlif

mlif

  Decorbouwer

 • Members
 • 43 Posts:

Gepost 06 december 2013 - 15:09

:photo: dank voor de laatste sub van seizoen 6


0 Gebruiker(s) lezen dit topic

0 gebruikers, 0 gasten, 0 anonieme gebruikers