Ga naar inhoud


Foto

Smasung BD-C5500 ondertitel probleem


14 replies to this topic

#1 afterzone

afterzone

    Snoersleper

  • Members
  • 5 Posts:

Gepost 07 februari 2011 - 13:45

Hallo,

ik heb sinds kort een samsung BD-C5500 met een HD van 1TB aan de voorkant aangesloten en heb een vreemd probleem.
Bij meerdere films werken de ondertitels niet, ook al zit het srt bestand met dezelfde naam als de film in de map.
Kent iemand hier de oplossing voor?

Grtn,

Michael.

#2 r3p0

r3p0

    Bijrolspeler

  • Members
  • 240 Posts:

Gepost 07 februari 2011 - 13:59

als het een streaming betrof vanuit een pc naar je tv
dan is het vobsub of een ander progje dat je uit de nood kan helpen.

maar je samsung BD-C5500 is over een standalone bluray speler
waarbij je een hdd aangekoppeld hebt.

Ik denk dat je meer soelaas zal halen op een specifiek forum over jouw BD speler.
Heb me er niet in verdiept,
maar lijkt me mogelijk dat die geen externe ondertiteling opneemt.

een andere optie zou zijn je ondertitel toe te voegen aan je mkv bestand.
handbrake bied je zulke mogelijkheid.
Je kan ze dan ofwel 'inbakken', permanent zichtbaar
of als een bijgevoegde ondertitel in je mkv laten plaatsen welke je dan kan oproepen

==> http://handbrake.fr/

prog is freeware trouwens.
Opinions are like assholes... everybody has one!

Geposte afbeelding

#3 r3p0

r3p0

    Bijrolspeler

  • Members
  • 240 Posts:

Gepost 07 februari 2011 - 14:01

of ook ...

http://forum.onderti...showtopic=19355

net te laat bespeurd dat er hierover een goed en duidelijk topic bestaande is...
aanrader trouwens ;)
Opinions are like assholes... everybody has one!

Geposte afbeelding

#4 Astimo

Astimo

    Hoofdrolspeler

  • Members
  • 663 Posts:

Gepost 07 februari 2011 - 15:21

Bij meerdere films werken de ondertitels niet, ...

Bij sommige films dus wel? Dan zou je moeten kijken wat exact het verschil is tussen wel werkende en niet werkende exemplaren, daar moet je dan je oplossing gaan zoeken.
Succes!
:)

#5 afterzone

afterzone

    Snoersleper

  • Members
  • 5 Posts:

Gepost 07 februari 2011 - 16:57

Bij meerdere films werken de ondertitels niet, ...

Bij sommige films dus wel? Dan zou je moeten kijken wat exact het verschil is tussen wel werkende en niet werkende exemplaren, daar moet je dan je oplossing gaan zoeken.
Succes!
:)



Heb ik al gedaan ivm tekens, spatie, etc, maar ik kom er niet uit.
Mogelijk dat ik eventueel de ondertitels inbak, maar dat is weer extra werk natuurlijk, zeker omdat het wel werkt soms.

#6 Astimo

Astimo

    Hoofdrolspeler

  • Members
  • 663 Posts:

Gepost 07 februari 2011 - 21:59

Soms, misschien ook bij jou, is het de truc om de ondertitel in submagic te laden en dan gewoon op te slaan. Je kunt het allicht proberen, het is minder werk dan inbakken en eigenlijk moet het dus gewoon kunnen!
:)

#7 r3p0

r3p0

    Bijrolspeler

  • Members
  • 240 Posts:

Gepost 07 februari 2011 - 22:12

ik bedenk me net
neem aan srt subs

kijk eens onder welk formaat weggeschreven..
dan bedoel ik is het ansi, uni, etc...

SWS heeft daar soms ook een hick-up mee
beste is dat alle srt in ansi mode zijn weggeschreven

kan best zijn dat je het hier bij moet zoeken...


Bij meerdere films werken de ondertitels niet, ...


Opinions are like assholes... everybody has one!

Geposte afbeelding

#8 adriaantje

adriaantje

    Acteur

  • Members
  • 370 Posts:

Gepost 08 februari 2011 - 12:12

Post hier eens een bestandje. Dan kunnen we alleszins eens zien wat voor vlees er in de kuip zit.
En of hij bij en ander wl afspeelt.

#9 afterzone

afterzone

    Snoersleper

  • Members
  • 5 Posts:

Gepost 08 februari 2011 - 20:06

Post hier eens een bestandje. Dan kunnen we alleszins eens zien wat voor vlees er in de kuip zit.
En of hij bij en ander wl afspeelt.


Hoi,

ik heb je een werkende (OK) en niet werkende (NOK) sub erbij gezet.
Van de verschillende 'types' ondertitels weet ik niet zo veel van af.

Grtn,

Michael.

Bijgesloten bestand(en)



#10 afterzone

afterzone

    Snoersleper

  • Members
  • 5 Posts:

Gepost 09 februari 2011 - 07:48

kijk eens onder welk formaat weggeschreven..
dan bedoel ik is het ansi, uni, etc...


Ik heb de sub weggeschreven in ANSI en het werkt nu!
Vanavond eens proberen met de andere ondertitels...
Alvast bedankt voor de tip!

#11 Astimo

Astimo

    Hoofdrolspeler

  • Members
  • 663 Posts:

Gepost 09 februari 2011 - 14:49

De open deur zal ik achterwege laten, maar ik vermoed inderdaad dat daar de oplossing ligt.
Succes!
:)

#12 adriaantje

adriaantje

    Acteur

  • Members
  • 370 Posts:

Gepost 09 februari 2011 - 18:20

Bij mij werken beide bestandjes probleemloos.
Maar dat kan ook aan mij liggen. :)
Sucses, zeker omdat ik lees dat je denkelijk de oplossing reeds gevonden hebt.

#13 r3p0

r3p0

    Bijrolspeler

  • Members
  • 240 Posts:

Gepost 09 februari 2011 - 19:42

dacht er plots aan de uni/ansi wegschrijven

was zelf met vertaling bezig en de sws flipte weer even
vermoedelijk kan de standalone player dus niet met de unicode overweg
en moet het enkel ansi zijn.
ruwe tekst ruulz... nog steeds na 30 jaar :D
Opinions are like assholes... everybody has one!

Geposte afbeelding

#14 afterzone

afterzone

    Snoersleper

  • Members
  • 5 Posts:

Gepost 10 februari 2011 - 20:21

Ja hoor, de oplossing is binnen :)
Alle subs werken nu. Thx! :party:

#15 r3p0

r3p0

    Bijrolspeler

  • Members
  • 240 Posts:

Gepost 10 februari 2011 - 20:46

Ja hoor, de oplossing is binnen :)
Alle subs werken nu. Thx! :party:


prima !
en graag gedaan, enjoy the movies cinfefiel :D
Opinions are like assholes... everybody has one!

Geposte afbeelding




0 Gebruiker(s) lezen dit topic

0 gebruikers, 0 gasten, 0 anonieme gebruikers